Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gépkocsibeálló

Tervezze meg a kocsibeállót: készlet, kiegészítők stb.

A kocsibeálló a klasszikus garázs olcsó alternatívája. A nyitott tároló egy vagy több járművet megvéd az olyan elemektől, mint az eső, hó, vihar vagy jégeső. Napsütéses napokon megakadályozhatja a jármű túlmelegedését. A káros kipufogógázok és a finom por a garantált légáramlásnak köszönhetően nagyon könnyen távozhatnak. A nyitott kialakításnak köszönhetően a gépkocsibeálló is különösen szellősnek tűnik, és építészetileg különösen egyszerű módon illeszkedik az ingatlanhoz.

Autóbeálló fából

A fából készült autóbeálló lényegesen olcsóbb, mint a fém társa, és természetes megjelenésű. A megújuló fa nyersanyagból készült modellek tető formáját és színét tekintve is sokoldalúak. Számos különféle típus teszi ezt lehetővé, hogy a saját ingatlanának tárolóhelye harmonikusan illeszkedjen a meglévő ház stílusához.

A kezeletlen fa sok gondozást igényel, és rendszeres festést igényel. A KARIBU az összes fából előkészített autóbeálló részeket már előkezelt állapotban szállítja. Gyárilag impregnálják őket a kazánnyomásos eljárással, ezért különösen ellenállnak az időjárás, valamint a penész és a rovarfertőzés hatásainak. Ez jelentősen minimalizálja a fa karbantartási igényét.

Magad készítsd el a kocsibeállót

A fából készült barkácsolókészlet alkalmas azoknak a barkácsolóknak, akik saját maguk készítenék el. A KARIBU autósport-készlete tartalmazza az összeszereléshez szükséges összes részeket. Az előregyártott készletet házhoz szállítjuk. A részletes utasítások segítségével előzetes műszaki ismeretek nélkül, lépésről lépésre felállítható.

Fontos lépések az autóbeálló tervezéséhez

Mekkora lehet a kocsibeállóm? Egy vagy több jármű parkoljon? Milyen esetben van értelme oldalfalakat használni? A fontos szempontokat nem szabad előzetesen figyelmen kívül hagyni.

 • A gépkocsibeálló elhelyezkedése

  A kocsibeálló ingatlanra történő elhelyezésénél a következők érvényesek: minél közelebb van a bejárathoz, annál kevesebb felületet kell burkolni, hogy tovább lehessen haladni. A előtetős autóbeálló különösen alkalmas kis ingatlanokhoz, mivel azt csak az egyik oldalon kell megtámasztani, és a rendelkezésre álló helyet optimálisan használják fel. Nagyvonalúan meg kell terveznie a gépkocsibeálló területét, mert minden jármű ajtaját könnyűnek kell kinyitni a parkolás után is. A KARIBU az egyállású, fából készült autóbeállókon kívül különféle kettős autóházakat kínál: Például a Klasszikus 2 acél tetős változat 63 x 5,86 méter nagyságú, szinte négyszögletűen van vágva. Szintén fontos: Ebben a tervezési lépésben ne hagyja figyelmen kívül a bejárati szélességet a bejárati ívek számával - az Ön igényei a járművek méreteiből és az ingatlan (autóbeálló) körülményeiből adódnak.

 • Tető és tető alakja

  Győződjön meg arról, hogy a kocsibeálló tetője vizuálisan harmonizál a ház tetejével és az ingatlannal, hogy hangsúlyt állítson rá. Különösen népszerű tetőformák a lapos tető és a monopitch tető, mivel a tetőszerkezetek különösen egyszerűek és egyszerűek. Ezek a modellek gyakran valamivel olcsóbbak, mint a klasszikus nyeregtetős vagy dőlt tetős autóbeállók. Az ok: ez utóbbi valamivel igényesebb munkát igényel a statika szempontjából. A nyeregtető további tárhelyet kínál, és vizuálisan különösen időtálló. A gerinc irányába hajló oromzatos felületek jellemzőek az ugrott tetőre; A tervezés mellett az esővíz elvezetése és a megengedett tető- vagy hóterhelés is meghatározó. Ez utóbbira általában a következő vonatkozik: minél magasabb a hely a tengerszint felett, annál nagyobb terhet kell elviselnie a tetőnek. A helyi építésügyi hatóság pontos információkat nyújt Önnek a megengedett terhelhetőségről.

Tartozékok:

A gépkocsibeálló felszerelése extrákkal a karibu fából készült autóházak a gyakorlati kiegészítők széles választékával bővíthetők.

 • Tárolóhely létrehozása tárolóval vagy felszerelési helyiséggel

  Saját kerékpárok, fűnyírók, grillező, téli gumik, kerti szerszámok és kerti bútorok vannak? Ezeket és egyéb dolgokat biztonságosan el lehet helyezni az autóterület mögött vagy mellette egy helyiségben. A KARIBU felszereltségű szobakészletet közvetlenül a gépkocsibeállóba integrálják, ezért nagyvonalúan tervezze meg a területét. A 19 milliméter vastag tömörfa deszkából készült előregyártott elemek az oszlopok közé helyezhetők közvetlenül az összeszerelés során vagy utána. A lakattal ellátott ajtónak köszönhetően a berendezés helyiségében tárolt összes tárgyat nemcsak szárazon, hanem biztonságosan is tárolják.

 • Az oldalfalak időjárás elleni védelemként

  Az oldalfalak és a hátsó fal nemcsak magánéleti és esztétikai okokból, hanem szél és időjárás elleni védelemként is felszerelhetők . Az oldalfalak külön megvásárolhatók a KARIBU-tól kiegészítőként, ezért bármikor utólag felszerelhetők. A jármű időjárás elleni hatékony védelme érdekében javasoljuk a falak északi, északkeleti és északnyugati oldalára történő felszerelését.

 • A vízelvezetés különösen fontos

  Lehet-e az esővíz akadálytalanul lefutni az autótérből? Ha a nedvesség felhalmozódik, behatolhat a fába, és a legrosszabb esetben károsodásokat okozhat, amelyek befolyásolják annak stabilitását. Az esőcsatornák megvédik a gépkocsibeállót a vízkároktól. A tartozékkatalógusban fa és PVC anyagból készült ereszcsatornákat talál az autóbeálló számára. Az összeszereléshez részletes szerelési utasításokat adunk Önnek.

 • Ne felejtse el az elektromos csatlakozást

  Szeretne mozgásérzékelőt telepíteni a világításhoz, vagy telepíteni egy aljzatot? Javasoljuk, hogy az építkezés megkezdése előtt elektromos csatlakozást telepítsen az autóbeálló helyén. Tehát a tároló sokféleképpen használhatja. Előny lehet a vízcsatlakozás is, a tervezett felhasználástól függően.

Biztonsági szempontból a garázs felülmúlja a gépkocsibeállót, mert megvédi autóját a lopástól és a rongálásból származó károktól. Ezenkívül a nyesteknek esélye sincs megharapni az autókábeleket vagy tömlőket. Ezen túlmenően nem szükséges jeget kaparni mínusz alatti hőmérsékleten, ha autóját a garázsban védik.